Ukraine is under siege following a full-scale military invasion by Russia on 24 February 2022

31 серпня о 13:00 в ІЗОЛЯЦІЇ за підтримки Alliance française відбудеться лекція французького мистецтвознавця Жана-Клода Маркаде «Українське авангардне мистецтво першої половини ХХ століття» та презентація книги «Малевич» (автор Жан-Клод Маркаде, видавництво «Родовід»).

Жан-Клод Маркаде - французький вчений та куратор, заслужений директор Національного центру наукових досліджень Франції, знавець художнього авангарду колишнього СРСР, один з першовідкривачів та найважливіших дослідників явища українського авангарду.

У передмові до української редакції тексту Маркаде пише: «Є елемент, який відрізняє мою роботу від більшості інших досліджень про Малевича - це увага до українського коріння художньої поетики Малевича, яке замовчують або затуманюють, і не тільки в дослідженнях російських. У всіх моїх статтях та книгах про так званий «російський авангард» я розрізняю в цьому потужному та новаторському художньому потоці три напрямки або «школи»: петербурзьку, московську та українську (до якої й належить Малевич)».

Подія у Facebook Подія у Vkontakte | Хештег для Twitter - #izotalk

 

Інформаційні партнери

Izolyatsia Media Partners