Russian illegal prison on IZOLYATSIA premises has been operational for 10 years.

ІЗОЛЯЦІЯ бере участь у першому міжнародному Дні Відродження - мистецькій акції, яка придумана та організована італійським художником Мікеланджело Пістолетто. 

Розмірковуючи над загальним занепокоєнням про кінець світу, що нібито наближається та передречений масовою свідомістю відбутися 21 грудня 2012, Пістолетто пропонує поставитися до цього дня, як до символічного початку нової ери в історії людства - бо там, де наступає кінець, має бути і початок чогось нового.

Пістолетто стверджує, що сучасне людство переживає перехідну, кризову фазу свого розвитку, яка, з одного боку, відрізняється екологічним дисбалансом, спровокованим бездумним конс\'юмерізмом та безвідповідальним ставленням до природи, помноженим на глобальну економічну та культурну нестабільність; але, з іншого боку, характеризується значним зростанням технологічних ресурсів, а також значним розвитком наукової та інтелектуальної думки в цілому, які дають людству безпрецендентну можливість як руйнувати, так і створювати нове.

З символічним кінцем світу людство стоїть на порозі нового світу - кожен з нас може стати його будівельником. Для цього не обов\'язково бути героєм, публічною персоною або відомим політиком - необхідно лише відповідально та з любов\'ю ставитися до місця, де живеш, до людей, які тебе оточують, і практикувати цю любов та відповідальність в своєму повсякденному житті.

Для того, щоб відзначити День Відродження, ІЗОЛЯЦІЯ влаштовує зимовий ярмарок, який, однак, істотно відрізняється від простої події купівлі-продажу. Дотримуючись своєї філософії соціальних перетворень через творчість, яка виключає масове виробництво та інші схеми капіталістичного функціонування, ІЗОЛЯЦІЯ запрошує на ярмарок тільки ремісників та дизайнерів, які створюють унікальні об\'єкти своїми руками.

Крім того, командою ІЗОЛЯЦІЇ створюється неабияке оформлення колишнього індустріального цеху, трансформованого в концептуальний зимовий ліс за допомогою різних речей, що вже відслужили своє продуктивне життя: старих комп\'ютеров, сіток для перевезення мінеральної вати та іншого металобрухту. Деякі з цих речей також будуть перетворені на своєрідні музичні інструменти, на яких кожен бажаючий може зіграти свою мелодію. Рісайклінг, тобто переробка старих матеріалів та додання ним нових функцій, лежить в основі філософії ІЗОЛЯЦІЇ, що будується на пропагуванні еко-свідомості.

Художній проект Пістолетто та повсякденні, а також художні практики ІЗОЛЯЦІЇ сходяться саме в точці екологічного мислення, яке включає в себе всілякі напрямки дії: від дбайливого ставлення до свого тіла, яке змушує замислитися над питаннями еко-харчування, до поняття екології спілкування, яке вчить відноситься до суспільства, як до органічного організму, що потребує постійної турботи. Ярмарок в ІЗОЛЯЦІЇ - це якраз і є вирощування подібного суспільного організму в процесі творчого обміну.

 У проекті Пістолетто беруть участь понад 30 художніх центрів та музеїв у різних країнах світу. За підсумками святкування Дня Відродження буде випущений фільм, який продемонструють в Луврі в червні наступного року.

Зображення: (c) rebirth-day.org

 

Інформаційні партнери

Izolyatsia Media Partners