Ukraine is under siege following a full-scale military invasion by Russia on 24 February 2022


В суботу, 6 жовтня, в 13:00 ІЗОЛЯЦІЯ запрошує усіх бажаючих відвідати лекцію українських митців Юлії Костеревої та Юрія Кручака, які будуть розповідати про свій нещодавний досвід перебування в одній з корейських художніх резиденцій. 

Влітку цього року Костерева та Кручак були запрошені до корейської резиденції, яку організував Національний музей сучасного мистецтва Сеула. Тільки-но повернувшись з Кореї, художники будуть раді поділитися своїми враженнями від корейського сучасного мистецтва, а також розповісти про свій проект, що вони виконали у рамках резиденції.

Юлія Костерєва та Юрій Кручак працюють разом ще з часів свого навчання в Харківському державному художньому училищі, а потім у Харківському художньо-промисловому інституті та в Національній академії мистецтв та архітектури в Києві. Художні проекти Костеревої та Кручака відносятся до сфери “мистецтва взаємодії” - їх проекти мають помітну соціальну спрямованість. Вони часто виходять з інституціональних просторів галерей та музеїв й залучaють до своїх публічних інтервенцій та перфомансів різноманітні соціальні спільноти.

Художній дует є членом Худради та веде активну виставкову діяльність в Україні та за її межами. Вони, зокрема, брали участь у таких виставках: MindWare. Технології діалогу – Post Scriptum, Центр культури "Workshops of Culture", Люблін, Польща, 2011; Invisible generation, Vision Forum, Норрчепінґ, Швеція, 2010; This is the Future Before it Happened, The Glendale College Art Gallery, Лос-Анджелес, США, 2009; Ukrainian Citizens and Strangers, Галерея Queens Nails Annex, Сан-Франциско, США, 2008. Працювали в резиденціях у Задарі, Хорватія 2011; Женеві, Швейцарія 2009; Відні, Австрія 2009. У 2011 вони були названі серед п’ятьох номінантів на здобуття міжнародної премії Henkel Art.Award. 

Подія у Facebook | Подія у Vkontakte | Хештег в Twitter -  #izotalk

 

Інформаційні партнери

Izolyatsia Media Partners